Fitch Türkiye Analisti: Dolar Rekor Seviyeye Çıkacak

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’nin ekonomi politikalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunurken, doların yıl sonu için öngördüğü seviyeyi açıkladı.

CNBC-e’ye verdiği röportajda, Morales TL’nin dolar karşısında yıl sonunda 36 seviyesinde kapanmasını beklediklerini belirtti. Bu tahminin, piyasalarda önemli bir hareketlilik yarattığı ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğine işaret ettiği vurgulandı.

Ayrıca, Morales Türkiye’nin mali ve gelir politikalarıyla ilgili olarak, iç talebi soğutacak şekilde düzenlenebilecek kararlar alınabileceğini ifade etti. Ek olarak, Türkiye’nin enflasyon tahminleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Morales, özellikle iç talebin dirençli seyri ve yüksek enflasyon ivmesi nedeniyle enflasyon tahminlerini revize ettiklerini belirtti.

Morales ayrıca Türk bankalarının borçlanma performansındaki artışın, uluslararası yatırımcı güvenini yeniden kazanması açısından olumlu bir gösterge olduğunu vurguladı. Uygulanan tutarlı ve sürdürülebilir politikaların kredi notu açısından olumlu etkileri olabileceğini ifade etti.

Son olarak, Morales Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkı politika duruşunu sürdürme kararlılığının önemine değindi ve TCMB’nin yıl sonuna kadar ana politika faizinde sadece 250 baz puanlık bir indirim beklediklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir