Emeklilerin Tamamını İlgilendiriyor: Emekli Maaşlarında Sürpriz Değişiklik!

Haziran ayında 3 bin TL’lik bayram ikramiyesiyle birlikte maaşlarını almaya hazırlanan milyonlarca emeklinin yüzünü bir nebze olsun güldürecek haber geldi.

Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlaması nedeniyle birçok emekli, kurban ibadetini yerine getirebilmek için maaşların erken tarihte yatmasını talep ediyordu. Emeklilerin önemli bölümü, emekli maaşlarının çok düşük olması nedeniyle kurban kesemezken, kesebilenler için erken yatacak maaşlar oldukça önem taşımakta.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Normal şartlar altında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara aktarılacak olan maaş ödemeleri, Haziran ayında bir defaya mahsus olmak üzere öne alınacak.

16 milyonun üzerindeki emekli vatandaşın aylıklarını ve ikramiyelerini bayram öncesinde alması için çalışmalarını tamamlayan yetkililer, muhtemel ödeme takvimini belirlemiş durumda. 2018 yılından itibaren emeklilere yılda 2 kez ödenen ikramiyeler hakkında bu yıl bir ilke gidilmesi ve bayram ikramiyelerinin Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte yatması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİ O TARİHTE HESAPLARA YATACAK

16 Haziran’da başlayacak bayram nedeniyle ikramiye ödeme takvimi için en muhtemel tarih ise 10-14 Haziran olarak belirlenmiş durumda. Türkiye’deki emekli sayısının çok fazla olması nedeniyle, bankacılık sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla ödemeler emeklilerin statülerine göre tarihlere dağıtılacak.

Maaş ve ikramiye ödemelerinin ilk olarak SSK sonrasında Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına verilmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x